Uuden senioritalon työmaa perustettiin huhtikuun lopulla 2024 ja rakennustyöt ovat edenneet hyvässä tahdissa. Pääurakoitsijana toimii Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy, LVI-urakoitsijana Tekniikka Rissanen Oy ja sähköurakoitsijana Sähköpari Oy. Senioritalo valmistuu vuoden päästä kesällä 2025.

Uuden senioritalon suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Esteettömyyteen liittyviä asioita dokumentoidaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle, sillä hanke on Ara:n erityisryhmien asuntorakentamisen esteettömän rakentamisen pilottikohde. Myös energiatehokkuuteen on panostettu ja talo sijoittuukin korkeimpaan A-luokkaan.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on myöntänyt hankkeelle erityisryhmien asumisen investointiavustusta noin 1,134 miljoonaa euroa. Ara on myöntänyt hankkeelle myös korkotukilainan 41 vuodeksi. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 5,8 miljoonaa euroa.

Haku senioritaloon alkaa vuoden 2025 tammikuussa. Ikäraja on vähintään 60 vuotta.

Katso lisää: https://wartalo.fi/uusi-senioritalo-2025/